Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

Summering av 2021!

Efter att i över 10 års tid skrivit veckobrev över vad som händer på gården och med hästarna blev det över tid en uppgift som inte "triggade mig"  så det dog helt enkelt ut.  

Det blåser "nya" vindar och vi syns nu frekvent i sociala medier dvs Instagram "osmunddressyr" samt FB "Ekdals Dressyr & Utbildningsstall".  Följ oss gärna där!  Där är jag på hugget och uppdaterara väldigt frekvennt. Å i instagrams "händelser" är det många uppdateringar  ;-)

Men här då?  Jo här hittar man "basfakta" om oss samt här och nu en årsresumé!

Året har ju.....

.....fortsatt vara påverkat av pandemin där jag för min del fått ett "nytt liv" då jag bara numera jobbar hemifrån på min tjänst på BankID.  Det passar mig väldigt bra med den uppgift jag har samt att jag har en bra plats att sitta på här hemma och så klart bra tekniske utrustning från min arbetsgivare. 

Så med att slippa pendla gör ju att man är mycket mindre sliten och spar oändigt med tid!!

Så mitt i all pandemienlände blev det för mig ett bra läge med bättre livskvalite och bättre hälsa!  Är underbart bo på gården och den bjuder ju på så mycket både i vardagsmotion ;-) men också en härlig känsla att å få leva nära hästarna.  Så trots allt jobb är det värt det varje dag!

Att sen kombinera detta med att jobba som tränare är en väldigt bra kombo.  Elevunderlaget är beständigt och jag gör både TränarRoadTriper men också fasta veckoträningar på hemma plan. Är roligt få följa och se sina elever utvecklas! Så välkommen att fortsätta träna under 2022!

Hästarna då?

Jomen vi tar väl en liten årssummering av var å en;

Selfie;   vår härligt snälla vänliga stora kille som har en energi och evghetsmaskinmotor som både är härlig men också inte alltid lätt att temperera rätt.  Men som jag lär mig och vi har ett specieltt förhållande han och jag  ;-)   Infte alltid lätt men när det klaffar in är han helt magisk!

Med en stor häst är det mer av allt och även att bygga kropp och styrka och här får man ha fingertoppskänsla så det blir lagom.

Teknikmässigt så sitter bytena, serier och  arbetspirutter är på G och det blir mer och mer balans och bärighet rakt i genom. 

Det finns så mycket potential i honom och det är så roligt att få vara med på resan tillsammans med honom.

Tävlingsmässigt blev det några starter 2021 trots pandemin och vi placerade eller vann de flesta starterna.  MsvB2 blev den klass vi red.  Det bästa med att tävla honom är att han i stort är helt obrydd över miljön och i stort lika att rida på tävling som hemma.

Vad händer då 2022?  Jo  tanken är att ta oss upp ett snäpp tävlingsmässigt men det kommer inte heller i år bli stort fokus på tävling utan det kommer fortsatt vara på utbildning.

Dels hänger det ihop med Troll (se nedan) men också att jag i samband med pandemin och tävlingsuppehåll lite har "kommit av mig" att tävla och just nu är det inte prio.  Jag vill komma upp i klasserna och då får energin (och pengarna) läggas på träning och utveckling!

Tränat har vi så klart gjort för Tinne och kommer så bli även framöver. Även om det tar tid (pga trafiken) att åka till Lövsta är det värt resan.

Här hemma har jag extra bollplank och hjälp av Nina Hofmann Küppers, dett mycket bra samarbete.

Det har även blivit några tillfällen för Ubbe Norström som jobbat Selfie från backen och det har varit väldigt nyttigt och jag hoppas på flera tillfällen framöver.

Sen så klart det fina jobb min käre man gör med Selfie på töm - toppen!

Så heja oss, vi jobbar på och jag håller tummarna för frisk häst och en utvecklig åt det håll jag vill  :-)

Troll:  å Troll vårt Troll  :-) (eller han är ju Jills så klart). 

Som vi gillar denna häst som är en liten spjuver!  Att vi är frälsta i Sportkörningen det har nog inte undgått någon nu  :-)  Så roligt med alla moment och att få lära sig något nytt!

Anders är grym och har en känsla och talang för detta samt totalt nednördad och söker kunskap!

Det blev flera starter med vinster och placeringar i delmoment men också totalt!  Avslutade säsongen med DM vinst!  Så roligt!

Otrolig andrenalinkick att göra ett maraton och vi teamar bra på vagnen.  Vaggeryd var för oss tuff och krävande men vi 

klarade av det och det kändes bra till erfarenhetskontot!  Vi  lär osss massor och får så många nya vänner som välvilligt hjälper oss med de frågor vi har.

Vi hann även starta Msv i dressyr och precison och det med bra resultat så nu satsar vi inför  2022 och har redan tävlingskalenderna bokad (å hoppas inte pandemin ställer till det.....)

Troll är 16  år och vi vet att det inte är så många år kvar därför kommer allt focus vara på Anders och Trolls tävlade och vi har våra mål  ;-)

Vi jobbar på att hålla honom fräsch och att forstätta utvecklas!

Tränat har det gjorts för Johan Dengg samt Karin Söderqvist samt att jag hjälper dem med dressyren. För det är detsamma, bara med vagn ;-)

Är verkligen en jätterolig resa och vi är så glada att vi av en slump hamnade i denna "värld!.  Vi är kvar för att stanna!

Sen får vi ju vara med på annat roligt också!  Både glöggkörning på Djurgården men också reklamfilminspelning för ATG. En väldigt rolig erfarenhet och spännande dagar!  Så även om det "bara" blev 50 sek som film är det roligt veta hur allt bakom gick till!

Bella;  jaha vad är då tanken  med denna lilla donna? Jo vi tänker ju alltid lite långsiktigt och då åren med Troll rasslar på så vill vi vara förbredda med en påläggskalv.  Hörde oss för lite om att köpa en inkörd häst (vi vill inte köra ponny) men insåg rätt snart att det inte finns så stor marknad och när vi då av en vän blev erbjudna att "testa mitt lilla sto" så tänkte vi - "ja varför inte"......

Sagt och gjort vi åkte och å hämtade henne å hann precis påbörja vår resa tillsammans när hon kotade över vänster bak vid ett rejs i hagen (jag såg det) och det blev en ligamentskada och nästan 4,5 månaders konvalensens...... suck.

Men inget ont som inte har något gott med sig......vi fick känna på hennes temprament då det blev en hel del boxvila samt sen koppelpromenader.

Så när vi väl sen skulle sätta i gång var vi rätta så teamade och kunde börja om från början.  Och  hon blev också vår när hon blev friskförklarad.

Vi har nu kommit så långt att tömkörningen börjar falla på plats och bli befästa såsom  vi vill ha det.  Vi gör vissa vagnsövningar för att ha henne så väl förberedd inför inkörningen som kommer ske hos Karin i vår.  Det känns bra att lämna det momentet till ett proffs.  Sen hoppas vi att hon kommer blir trygg i vagn och att hon ska gilla det och bli en fullfjädrad körhäst.  Vi får se......

Ridmässigt har vi också teamat  ihop oss och hon börjar mer och mer bli på de hjälper jag vill och ha ett t tryggt förtroende för mig.  Det finns en massa potential i denna lilla häst så om inte vagn funkar.......   ;-)

Roligt "projekt" och trots sina bara  160 så fyller hon ut "sina skor" och det finns både energi, nerv och klokhet hos henne.  Så låt 2022 komma så får vi se vart  i lotsar henne!

Silver; vår lille mascot som med sin blotta närvaro altlid är poppis hos de andra.  Känns helt galet men 31 år är han  och vi är väl medvetna om att bästa före datumet snart är passerat men vi är så glada att han hänger i och rent fysiskt med tänder och hull så är det inga problem.

Med med det ansvar man har för sina djur så är vi så klart lyhörda "när det är dax".

Så med denna....

.....återblick av 2021 och lite om våra hästar så önskar vi Gott Nytt ÅR!!!

För 2022 håller vi tummarna för god hälsa på oss alla, att pandemin ger sig (och folk vaccinerar sig!) å att vi får många härliga timmar i vagn och sadel!

Och följ oss på sociala medier  ;-)

Vi hörs!


Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation